Professor

Alle lessen van Gracie Barra Maastricht worden gegeven door trainer Jordy Peute, 1e graad zwarte band onder Vinicius ‘Draculino’ Magalhaes.

Jordy Peute

Voordat Jordy met Braziliaans Jiu Jitsu in aanraking kwam had hij ruime ervaring in zowel judo als traditioneel jiu jitsu. In beide sporten behaalde hij  meerdere dangraden (2e dan judo en 3e dan jiu jitsu) en zijn leraren diploma’s. Echter, bij zijn eerste ervaringen tijdens een seminar Braziliaans jiu jitsu ging er een wereld voor hem open. Vervolgens heeft hij contact gezocht met Remco Pardoel, de grondlegger van het BJJ in Europa om deze sport te kunnen beoefenen. De sportschool van Remco Pardoel was gelegen in Oss dus zodra Jordy over een OV beschikte maakte hij wekelijks een trein reis van 2 uur heen en 2 uur terug van Maastricht naar Oss om bij het team van Remco te trainen. Later verhuisde hij zelfs naar Oss/Den Bosch om zo zijn studie en zijn sport beter te kunnen combineren.

Al snel haalde Jordy zijn blauwe en paarse band bij het team in Oss en draaide hij op nationaal en internationaal niveau wedstrijden in BJJ en No Gi. Daarnaast vocht hij ook vele MMA wedstrijden. Vanaf het moment dat Jordy zijn blauwe band behaalde onder Remco werd de trein reis van Maastricht naar Oss een reis van Oss naar Maastricht. Jordy kwam vanaf dat moment namelijk wekelijks vanuit Oss  terug naar Maastricht om zijn kennis over te dragen aan een enthousiaste groep leerlingen. Inmiddels heeft Jordy zijn bruine band, zwarte band en 1ste graad op zijn zwarte band mogen ontvangen van niemand minder dan Vinicius Draculino Magelhaes. De groep leerlingen die Jordy onder zijn hoede heeft is inmiddels flink gegroeid, net als het aantal maal dat hij les geeft in Maastricht. Na het afronden van zijn studie vestigde Jordy zich weer permanent in zijn geboortestad waar hij momenteel 5 dagen per week lesgeeft. Daarnaast geeft hij twee maal per week in Luik les.

sports___015

Jordy heeft een schat aan wedstrijd ervaring in het traditionele fighting system, BJJ, No Gi grappling en MMA. Hij heeft aan alle grote internationale wedstrijden deelgenomen waaronder het Europees en Wereldkampioenschap BJJ. Een kleine greep uit zijn prestaties:

  • Goud Op het Munchen open van de IBJJF, Zwarte band -64 (BJJ)
  • Goud en Zilver op het Asian open van de IBJJF, Zwarte band -64 (BJJ)
  • 5 X NAGA (Europees) kampioen, Expert divisie -61 (BJJ/Grappling)
  • 2 x Brons op het Europees Kampioenschap van de IBJJF, Zwarte band -57 kg (BJJ)
  • Brons op het Wereldkampioenschap van de IBJJF, Bruine band -57 kg (BJJ)
  • 2x Goud op het Europees Kampioenschap van de CBJJE, Bruine band -64 kg (BJJ)
  • 1 x zilver en 1 x Brons op het Europees Kampioenschap van de IBJJF, Paarse band -64 kg (BJJ)
  • Professioneel MMA record van 6 (winst) – 4 (verlies) – 0 (draw) met 6 submission overwinningen.
Like Us On Facebook